Puhelinliittymä

Tässä artikkelissa pohdimme mitä asioita puhelinliittymän valinnassa tulee ottaa huomioon? Pohdimme myös miten löytää halvin puhelinliittymä?

 

Puhelinliittymän valinnassa kannattaa olla huolellinen

Puhelinliittymää ei kannata ottaa ensimmäisestä vastaan tulevasta paikasta. Puhelinliittymän tarjoajia löytyy verkosta useampia ja jokaisella operaattorilla on hieman toisistaan poikkeavat liittymävaihtoehdot.

Liittymän valinnassa tulee ottaa huomioon millaiseen käyttöön puhelinliittymä tulee? Tuleeko henkilön puhuttua paljon päivän mittaan puhelimessa jopa ulkomaita myöten? Onko puhelujen lisäksi tapana laittaa ystäville ja työkavereille tekstiviestejä? Tällöin suositeltavaa on ottaa käyttöön liittymä rajattomalla puhe- ja viestipaketilla. Tämän lisäksi kannattaa vielä pohtia, olisiko tarvetta nopealle ja tehokkaalle 4 tai 5 G – verkolle?

Jos perinteisiä puheluita tai viestejä ei tule juuri laitettua, vaan käytössä on enemmän Snapchat ja WhatsApp voi olla hyvä valita liittymä käytön mukaan. Toki tässäkin asiassa kannattaa käyttää omaa harkintaa, koska rajaton on aina huolettomampi. Neljä suurinta teleoperaattoria tarjoaa myös käyttäjille vaihtuvia liittymätarjouksia. Liittymätarjoukset kannattaa myös aina katsoa ennen liittymän valintaa.

Liittymän valinnassa kannattaa ottaa myös huomioon minkä ikäiselle liittymä tulee käyttöön. Millaisia ominaisuuksia alakoulu ikäinen tarvitsee puhelimeensa? Useat operaattorit ovat helpottaneet huoltajan osaa tässä sillä tavoin, että liittymä vaihtoehdoista löytyy lapsille suunnattuja liittymiä. Tästä ilmoitetaan yleensä termein; liittymä lapselle tai liittymä koululaiselle. Monet perheistä keskittävät perheenjäsenten liittymät viimeistään siinä vaiheessa yhteen ja samaan operaattoriin, kun perheen lapsille hankitaan liittymät. Osa operaattoreista tarjoaa perheen väliset puhelut jopa maksutta.

Lue lisää aiheesta: Vertaaliittymät.fi – liittymä lapselle

Monella artikkelia lukeneella herää tässä kohtaa hiki pintaa, että onko liittymän valinta vaikeaa, kun niin monta asiaa tulee ottaa huomioon? Ei toki. Nykyisin matkapuhelimet ovat ahkerassa käytössä aina koululaisesta eläkeläiseen saakka ja jokainen tietää tarkalleen omat käyttötarpeensa, tottumuksensa ja mitä ominaisuuksia haluaa liittymältään. Liittymän valinta vain vaatii hieman pohdiskelua ja vertailua. Eikä maailma siihen kaadu, vaikka liittymän valinta ei menisi ensimmäisellä kerralla putkeen. Liittymissä harvoin on määräaikaisuutta, joten liittymän voi helposti vaihtaa toiseen joko käytössä olevan operaattorin sisällä tai vaihtamalla kokonaan toiseen operaattoriin.

 

Vertailemalla löytyy sopiva puhelinliittymä

Liittymätarjous.com etusivulle on laadittu liittymävertailutaulukko, joka auttaa asiakasta tekemään parempia puhelinliittymä päätöksiä.

Vertailussa on mukana Telia liittymät, Moi liittymät, Elisa liittymät sekä DNA liittymät. Liittymien kokoaminen yhteen selkeään taulukkoon auttaa liittymien vertailussa todella paljon. Liittymää etsivän henkilön ei tarvitse selailla jokaisen operaattorin nettisivuja erikseen, vaan kaikki liittymät ja liittymätarjoukset löytyy yhdestä paikasta. Halvin puhelinliittymä löytyy usein juuri vertailemalla.

Taulukko päivittyy automaattisesti liittymätarjonnan mukaan ja liittymät pyritään esittelemään hyvin selkeästi. Asiakas näkee taulukosta aina liittymää tarjoavan operaattorin nimen sekä millaisesta liitymästä on kyse. Taulukossa on lisäksi avausmaksun hinta sekä liittymän kuukausihinta. Kun asiakas on tehnyt ostopäätöksen, hän klikkaa kohtaa “tilaa”.

 

Liittymän vaihtaminen toiseen käy kätevästi

Kun asiakas on tehnyt ostopäätöksen, hän siirtyy täyttämään tiedot operaattorin sivulle. Kun kaikki tarvittavat tiedot on lisätty, antaa asiakas suostumuksen vanhan olemassa olevan liittymän irtisanomiseen. Liittymävaihdos tapahtuu operaattoreiden välillä, joten käyttäjän ei tarvitse tehdä asialle sen paremmin mitään.

Uusi SIM-kortti lähetetään asiakkaalle postitse tai sähköisessä muodossa. Kun uusi liittymä on otettavissa käyttöön, saa asiakas tästä tekstiviestin. Kaikkiaan aikaa kuluu tähän noin 4 – 14 vuorokautta. Liittymän vaihtaminen ei edellytä puhelinnumeron vaihtamista, vaan asiakas saa pitää nykyisen puhelinnumeronsa samana.

Liittymätarjous.com